27 oktober 2017

  |  

Serendipitijd - Een kunstresidentie

Serendipitijd - Een kunstresidentie
Vijf kunstenaars, vier dagen, één ruimte.
26.10 // NTGent // 15.00
Op 26.10 om 10.00 is het zover: vijf interdisciplinaire artiesten trekken zich terug in de grote zaal van de schouwburg van NTGent. Gedurende vier dagen onthouden zij zich van daglicht voor een hoger doel: kruisbestuiving. De deelnemers dragen elk vanuit een eigen discipline een steentje bij aan een gezamenlijk kunstwerk. En dat in de beperkte tijd van vier dagen. Wat dat gaat geven? Kom het met eigen ogen ontdekken als de deuren op 29.10 om 15.00 weer open gaan. Kijk hier voor meer informatie. 
Kwinten Mordijck is muzikant, componist, lawaaimaker. Hij maakt muziek voor theater, dans, installaties voor o.a. NTGent, Toneelgroep Maastricht, Ultima Vez, Cie Covar. Hij speelt daarnaast synths en baritonsax in enkele groepen, bijvoorbeeld Manngold , Kiss the Anus of a Black Cat, The Golden Tieger. 
Menzo Kircz was ooit scheikundige maar is nu theatermaker. Zijn werk dwaalt rond de onbeholpenheid waarmee de mens zich probeert te verhouden tot de wereld en de ongemakken en catastrofen die daarmee gepaard gaan. Hij heeft een voorliefde voor grote beelden met kleine mensen en rommelt graag in de marge.
Leontien Allemeersch zoekt alle grenzen op tussen verschillende vormen en media, zo is ze zowel scenograaf, beeldend kunstenaar, performer en fotograaf tegelijkertijd. Haar focus ligt op het samenbrengen en verbindingen leggen tussen mensen en de dingen rondom ons. Daarnaast werkte ze mee aan verschillende initiatieven als curator zoals Kunstenfestival PLAN B, STOCK en ON ICE.
Felix Baele: "I am a figurative painter and musician. My paintings are based on various magazine imagery but perhaps mainly focus on advertisment. I aim to create ironic imagery that combines emotion and absurdity. I try to reflect duality through my paintings. My approach with music is similar, by combining romantic with raw music. My music consists mostly of singing a morbid love text on top of psychedelical tunes by the hand of instruments varying between an acousic guitar and a synthesizer."
Jade Kerremans is tekenaar. Ze studeerde onlangs af in de master grafisch ontwerp aan het KASK. Ze heeft een fascinatie voor het antispectaculaire. Haar jongste project HENK vertelt het verhaal van een man die vier-vijfde werkt bij Agfa Gevaert. HENK is een beeldverhaal waarin de tekening buiten het papier treedt en zich toont in perfomances, installaties en sculpturen. website: henkonline.be 

Wuivend Riet is de alternatieve randprogrammering van NTGent. Door middel van jong talent, experiment en de ruimtes van NTGent beoogt Wuivend Riet verbinding tussen de stad en de schouwburg, tussen artiesten en publiek. Samen werken? Stuur een mailtje naar wuivendriet.ntgent@gmail.com.